Homerun Industries

HomeRun Industries zet voortijdige schoolverlaters en jongeren die dreigen te stoppen weer in hun kracht met een hands-on programma, gericht op ondernemerschap en talentontwikkeling.

Wij zijn ervan overtuigd dat we de samenleving van morgen kunnen laten slagen. Dit vraagt een investering van alle partijen, zowel privaat als publiek. En het slaagt alleen als we jonge mensen helpen zonder hen te willen veranderen. We helpen juist door zelf ook te veranderen. Als onderdeel van de radar in de samenleving. Hiermee geef je pas echt Perspectief en Hoop een gezicht!

De overtuiging van HomeRun Industries

Onze overtuiging

Wij geloven dat wat je aandacht geeft groeit. Ons doel is om jongeren te laten groeien. Door ze te laten werken aan werk, educatie en zichzelf. Hiermee geven wij hoop een gezicht. Met een warm hart op de juiste plek, gecombineerd met een ‘just do it’ mentaliteit helpen wij jongeren in hun omgeving om wee trots op zichzelf te zijn en vitaal te blijven. Zowel fysiek als sociaal en economisch. Doordat jongeren ons programma afsluiten met een startkwalificatie zijn hun kansen in het leven aanzienlijk gegroeid. En dat betekent een gelukkiger en succesvoller leven voor de jongere in relatie tot anderen in de samenleving. 

Betrokkenheid centraal

Werk, ondernemerschap, educatie, zelfontwikkeling en ervaringen opdoen. Dit komt allemaal samen in onze werkwijze. Wat we doen, doen we vanuit betrokkenheid met de jongeren zelf.

We geloven in kleine stapjes. Want er is geen snelle oplossing voor een probleem dat zich in een lange periode heeft ontwikkeld. 

Juist door jongeren onderdeel van een geheel te maken groeit de betrokkenheid. En de impact op hun leven. 

 

‘Ik voel me direct thuis bij de mensen van HomeRun Industries’

Jacqueline

Founder van HomeRun Industries is Jacqueline Beekman. Als directeur bij een organisatie in de maatschappelijke dienstverlening maakte zij van dichtbij mee hoe jongeren die dagelijks naar beneden werden gepraat of in armoede opgroeiden in wangedrag en een zwerfbestaan vluchtten. Met overlast en soms criminaliteit tot gevolg. Reguliere hulporganisaties bleken het tij niet te kunnen keren. Een bezoek aan HomeBoy Industries in Los Angeles bracht Jacqueline op een keerpunt. Deze organisatie helpt ex-gangmembers aan een nieuwe start in het leven. Gangmembers, vaak van oorsprong rivaliserend, bleken een sleutelrol te spelen in het herstel van deze vaak jonge mannen en vrouwen. Al is bendevorming in Nederland niet zo’n groot probleem als in de Verenigde Staten, Jacqueline ontdekte overeenkomsten in de achterliggende oorzaken: voortijdige schooluitval, problematische thuissituaties, geweld, zich niet geaccepteerd voelen, agressie-regulatieproblemen. Jacqueline besloot met HomeRun Industries deze bewezen effectieve methode naar Nederland te halen. Voorafgaand aan de start van HomeRun Industries interviewde ze ruim 200 personen. Jongeren, ouders, mensen binnen onderwijs, jeugdzorg, sociaal werk, zorgverzekeraars en gemeentes. Rode draad in deze interviews was dat er geen goede begeleiding is voor jongeren die in het reguliere onderwijs buiten de boot vallen. Samen met Christophe Geuskens koos Jacqueline voor een oplossing. Een nieuw initiatief. HomeRun Industries.

Christophe

“Elke Jongere zou je gunnen dat zij antwoord kunnen geven op de vraag: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.” Christophe wil graag een rol spelen in het vinden van antwoorden op deze vragen. Concreet samen aan de slag gaan door gewoon te doen! Jarenlang werkte Christophe in de jeugdzorg en in de schuldhulpverlening. Toen Jacqueline en Christophe elkaar in het werkveld ontmoetten vonden ze elkaar al snel in een gezamenlijke passie voor jonge mensen die een ‘valse start’ hebben gehad. Vanuit deze gezamenlijke passie onderzochten zij diverse methoden en aanpakken in de Verenigde Staten en besloten de aanpak van Home Boy Industries naar Nederland te halen. Na honderden interviews te hebben afgenomen met betrokkenen uit alle hoeken van het jeugdzorglandschap groeide zijn enthousiasme over de succesvolle aanpak van HomeBoy Industries. Problemen in het zorgstelsel zorgen dat jongeren op dit moment onvoldoende hulp krijgen. Dat moet veranderen. We helpen jongeren door zelf ook te veranderen als onderdeel van de radar in de samenleving. HomeRun Industries is het nieuwe geluid waarmee wij dit voor elkaar willen krijgen.

3 redenen om contact
op te nemen met HomeRun Industries

Frisse nieuwe aanpak

Frisse nieuwe aanpak

Wij durven buiten de vaste kaders te werken en met een frisse blik met jongeren aan de slag te gaan.

Bewezen effectief

Bewezen effectief

Onze aanpak is nieuw in Nederland, maar bewezen effectief in een groot deel van de wereld. De succesrate is 94%.

Samen met jongeren

Samen met jongeren

Wij putten uit talloze interviews met jongeren, ouders, scholen en andere betrokkenen en durven samen mét de jongeren voor verbetering te gaan.