Build

Build is een effectieve, preventieve interventieaanpak uit Boston, ontwikkeld voor jongeren die opgroeien in kansarme gemeenschappen. Build brengt ondernemerschap in het onderwijs. Dit wakkert het vuur in jongeren aan. Om te investeren in zichzelf, in hun toekomst en in de gemeenschap. 

“mooie motiverende quote van jullie ”

Jacqueline Beekman, HomeRun Industries

BUILD's Spark Skills

Waardevolle, eigentijdse vaardigheden

BUILD's Spark Skills

Samenwerking, communicatie, vastberadenheid, innovatie, problemen oplossen en persoonlijk leiderschap

Ervaringsgericht leren

Voor meer betrokkenheid

Ervaringsgericht leren

Een onderwijsvorm waarin leerkrachten hun leerlingen vanuit betrokkenheid en ervaringen leren en reflecteren, zodat ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen en oefenen.

BUILD's Toolkit

Een bewezen succes

BUILD's Toolkit

Leer- en onthoudstrategieën, organiseren, onderzoeken en time management.

Build

jongeren succesvol
0 %

hebben vitale vaardigheden geleerd en passen deze succesvol toe in hun persoonlijke leven en carrière

van de jongeren
10 %

ronden hun mbo-opleiding met goed gevolg én op tijd af

van de jongeren
10 %

stromen uit naar een vervolgopleiding of een baan

“Ik had het nooit gedacht, maar ik ben dankzij Build heel fanatiek met mijn eigen bedrijf bezig”​

1-jarig programma

Jongeren die deelnemen aan BUILD volgen een praktijkgericht module van 1 jaar gericht op talentontwikkeling en ondernemerschap. Bij het programma zijn echte ondernemers betrokken, die zich als mentor over deze studenten ontfermen. Zij helpen hen bij elke stap om hun eigen onderneming te lanceren. Van idee tot ontwikkeling tot sales.

Wat leren deelnemers bij Build?

• De basis van ondernemerschap, terwijl ze een businessplan ontwikkelen;

• Ontwikkelkapitaal veiligstellen door het idee te pitchen bij een BUILD-investeerder;

• Leiding geven aan hun eigen onderneming;

• Focussen op verdere ontwikkeling en (vervolg)onderwijs.

Ervaringsleren

BUILD Your Future is ontwikkeld vanuit de theorie van het ervaringsleren. Gedurende het praktische en hands-on traject ontwikkelen jongeren vaardigheden om in samenwerking met leeftijdsgenoten te bouwen aan hun carrières en hun persoonlijke situaties. Deze vaardigheden worden ‘Spark Skills’ genoemd en zijn: persoonlijk leiderschap, effectieve communicatie, aanpassingsvermogen, probleemoplossend vermogen, innovatiekracht en samenwerking.

Voor wie is Build?

Jongeren die ingeschreven staan aan een VMBO of mbo-opleiding en die geïnteresseerd zijn in dit programma. BUILD wordt aangeboden op scholen én als onderdeel van het HomeRun Industries programma.

Programma voor scholen

Build vindt plaats op scholen en is onderdeel van het programma dat HomeRun Industries aanbiedt. In een 1-jarig programma begeleidt HomeRun Industries docenten op school en verbindt personen uit het bedrijfsleven die het programma als mentor ondersteunen. HomeRun Industries is aangesloten bij BUILD Boston en zet aanpak uit bij scholen, met name VMBO, MBO en laatste jaar voortgezet onderwijs.

Interesse?

Interesse naar de mogelijkheden om BUILD als 1-jarig programma aan te bieden op school? Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe BUILD er op school uit kan zien. BUILD maakt onderdeel uit van de HomeRun Industries aanpak. Wij bieden deze methode aan onze deelnemers aan.